Riješena goruća pitanja

Novi partner spreman za Federaciju

Vijesti / Flash | 28. 07. 2015. u 14:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDA i Stranka za BiH postigle su načelan sporazum za ulazak u koaliciju na federalnoj razini potvrdio je glavni tajnik Stranke za BiH Salem Halilović i dodao kako je "ostalo još samo da se sporazum tehnički pripremi za potpisivanje''.

''Riješili smo mnoga goruća pitanja u odnosu dvije stranke i onome što bi se trebalo raditi u sljedećem mandatnom razdoblju, odnosno u ovom izbornom ciklusu'', rekao je Feni Halilović nakon drugog sastanka dvaju stranaka.

Prije svega, dodao je, razgovarali su o potrebi usvajanja reformske agende koja je trenutno u proceduri, kako u Vladi Federacije BiH tako i u Parlamentu te o onome što je odgovornost Federalnog parlamenta i Vlade Federacije na putu BiH prema EU i NATO integracijama.

''Doveli smo sporazum maltene do samog potpisivanja. Ostalo je samo da u tehničkom smislu to stavimo na papir. Jedan sporazum političke prirode će potpisati predsjednici stranaka, a drugi sporazum koji se tiče provođenja će biti pripremljen i razrađen u narednih nekoliko dana i biti potpisa'', naglasio je Halilović.

Upitan kada očekuje potpisivanje sporazuma, kazao je kako se nada da će se to desiti do polovine sljedećeg tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close