200 dana

Novalić: Važno je da nova vlada događaje okrene prema gore

Vijesti / Flash | 22. 03. 2015. u 19:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat za premijera Federacije BiH Fadil Novalić (SDA) gostujući u emisiji "Telering“ na OBN televiziji ocijenio je da će novoj Vladi FBiH trebati najmanje 200 dana kako bi pokazala bilo kakav rezultat, pri čemu se moraju otpočeti rješavati problemi.

"Moje izlaganje razlikuje se od dosadašnjih izlaganja samo zato što sadrži dominantno ekonomske teme uz činjenicu da ćemo socijalnu sferu zadržati u zoni održivosti. Tu računam da imamo kako-tako riješeno pitanje Mirovnog fonda, te zdravstvenog osiguranja - rekao je Novalić.

Građanima Federacije poručio je da članove nove Federalne vlade percipiraju pozitivno, "jer oni tu ne dolaze radi sebe, već radi njih.

- Želim da građani imaju povjerenja u njih - poručio je.

Upitan o tome da li će buduća Vlada trajati četiri godine, naglašava da ne mora toliko trajati, pri čemu je "važno da okrene događaje u pravcu prema gore“.

Novalić naglašava da će "Vlada zavisiti od prve godine da li ćemo pokazati rezultate tamo gdje se to od nas očekuje - u ekonomskoj sferi".

- Agresivno ćemo napasti taj segment. Iskrena mi je želja da dobijemo četiri godine, jer je to razdoiblje za svaki ozbiljan projekt - naveo je.

Od Udruženja poslodavaca, koje je njegovo "prirodno stanište“, budući premijer Federacije BiH Fadil Novalić očekuje najveću podršku.

Kopirati
Drag cursor here to close