Zakon o radu

Novalić: Novim zakonom poslodavce smo oslobodili straha da zapošljavaju

Vijesti / Flash | 31. 07. 2015. u 22:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, nakon što je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH usvojen Prijedlog zakona o radu, kazao novinarima da čestita onim zastupnicima koji su smogli snage da usvoje jednu reformsku mjeru i zakon za koji je i u Parlamentu rekao da ''treba puno hrabrosti“.

Po njegovim riječima, reforme nisu popularne mjere, "svima na određen način čine kožu tijesnom“.

''Ovim smo, na određen način, otvorili vrata poslodavcima i oslobodili ih straha da zapošljavaju, s jedne strane. S druge strane otvorili smo vrata europskim integracijama. I jedno i drugo nam je osnovni cilj'' kazao je federalni premijer.

Mislim, dodao je on, "da smo s ovim pokazali hrabrost“.

''Prije svega, pokazali smo da idemo u tom smjeru i da se nećemo pokolebati na ovom putu. Ma kakve sljedeće mjere dolazile, mi ćemo na njima istrajavati'' kazao je Novalić.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara smatra da je Prijedlog zakona o radu, koji je nešto prije ponoći usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH, reformski zakon kojem su iskazali potporu svi oni koji žele napredak Bosne i Hercegovine i Federacije BiH.

''Mislim da na takav način možemo praviti iskorake. Naravno, ni jedno rješenje nije savršeno. Kao što je to rekao i premijer i mnogi zastupnici, mnoga rješenja se mogu popravljati u narednom razdoblju, ali je bitno da krenemo s reformama i da tražimo najbolja rješenja kako napraviti bolji ambijent za gospodarstvo i za zapošljavanje'' kazao je Čavara.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH je nešto prije ponoći usvojio Prijedlog zakona o radu, nakon što ga je dan prije usvojio i Dom naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close