Dan bez službenih auta

Nova vlast se odrekla službenih automobila, ali na jedan dan

Vijesti / Flash | 01. 04. 2015. u 12:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među prvim zaključcima koji je donijela novoimenovana Vlada Kantona Sarajevo na čelu s premijerom Elmedinom Konakovićem, bilo je njezino opredjeljenje, uz poziv firmama, organima državne uprave te javnim poduzećima, da svaki prvi radni dan u mjesecu bude Dan bez službenih automobila.

Izuzetak bi u ovom slučaju bila vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila, policije te inspekcije.

Glavi uzročnici prekomjernog zagađenja u Sarajevu su, uz privatna ložišta, i više od 150.000 registriranih automobila, pogotovo starijih od 20 godina.

''Jednoglasno smo podržali ovu ideju jer ima višestruko značenje. Osim poruke o brizi za životnu sredinu, tu je sasvim sigurno ušteda u troškovima goriva'', kazao je ministar za komunalne poslove u Vladi KS Senad Hasanspahić koji je jutros na posao iz Vogošće došao sa suprugom njezinim vozilom.

Dodao je kako je ovo mali korak u tom pravcu, ali i da sve veće stvari moraju početi nekim prvim, manjim korakom.

Danas su ministri u Vladi KS došli na posao taksijem, pješice, javnim prijevozom ili su prijevoz dijelili sa supružnicima ili kolegama.

Napomenuli su kako to što je slučajno ovaj prvi Dan bez službenih automobila pao 1. aprila neće predstaviti kao šalu te su poručili da bi bilo lijepo da svi više razmišljaju i djeluju za ljepšu okolinu i čistiji zrak, priopćeno je iz press-službe KS.

Kopirati
Drag cursor here to close