Kašmir

Nova pucnjava između Pakistana i Indije

Vijesti / Flash | 01. 10. 2016. u 17:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je ponovno došlo do razmjene vatre na kašmirskoj granici, između pakistanske i indijske vojske, rekao je izvor pakistanske vojske.

''Pakistanske snage odgovorile su na provokativnu vatru koja je došla s indijske strane sinoć oko 23 sata i nastavila se sljedeća četiri sata u regiji Bhimber na pakistanskoj strani granice'', istaknuo vojni izvor.

Nije dao informaciju o mogućim žrtvama.

S indijske strane stižu oprečne informacije. Naime, prema riječima Pawana Kotwala iz indijske vojske, oni tvrde kako je došlo do manje pucnjave u regiji Ahnoor, te da je pucnjava trajala najduže dva sata.

''Nije bilo nikakve štete. Spremni smo za sve, ali u Jammu regiji je trenutno mirno'', rekao je Kotwala.

Do okršaja je došlo dva dana nakon što je službena Indija potvrdila da su izveli ''kirurške napade'' širom naoružane crte kontrole, koja je de facto granica spornog teritorija, na takozvane terorističke mete nekoliko kilometara u dubini Kašmira koji kontrolira Pakistan.

Indijci ističu da su ''kirurški napadi'' izvedeni na okupiranoj teritoriji Kašmira koja je pod kontrolom Pakistana, s namjerom napada na terorirste i one koji ih napadaju, s ciljem preuzimanja kontrole. 

Indijski poručnik Gen Ranbir Singh najavio je kako je Pakistan bio informiran o napadima i da Indija nema namjere nastaviti ove operacije, ali je spremna na reakciju s pakistanske strane.

Kopirati
Drag cursor here to close