Potvrda raspada koalicije

Nova kriza vlasti: Započela sjednica Vlade bez ministara DF-a

Vijesti / Flash | 09. 06. 2015. u 08:46 T.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednici Vlade Federacije BiH, koja je danas započela u Sarajevu i na kojoj treba biti razmatrana reformska agenda, ne nazoče ministri iz Demokratske fronte (DF).

Federalna ministrica financija i zamjenica premijera Jelka Milićević rekla je da je na dnevnom redu sjednice i plan rada Vlade Federacije.

''Imamo puno razloga da vjerujemo da ćemo taj plan i usvojiti'', istaknula je Milićević.

Podsjećanja radi, predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sinoć je pozvao ministre DF-a da nazoče sjednici jer reformska agenda treba biti usvojena do četvrtka kada u BiH dolazi povjerenik za proširenje EU Johannes Hahn.

Demokratska fronta, kao jedna od stranaka dosadašnjih sudionica u vladajućoj koaliciji s Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH i Strankom demokratske akcije, najavila je razlaz s koalicijskim partnerima jer s njima nije imala isto mišljenje prilikom prošlotjednog usvajanja u Federalnoj vladi uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim kompanijama.

Vladini ministri iz Demokratske fronte usprotivili su se tada toj uredbi, jer, kako su naveli, neosnovano razvlašćuje resorna federalna ministarstva iz procesa ovih imenovanja a ovlašćuje Vladu, što, po njima, znači da stavlja imenovanja pod politički utjecaj stranaka, drugih dviju članica vladajuće koalicije.

Kopirati
Drag cursor here to close