Uz dodatan oprez

Normalizira se stanje u Bruxellesu: Započele s radom škole i podzemna

Vijesti / Flash | 25. 11. 2015. u 17:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je belgijska policija izvela 19 antiterorističkih akcija u predgrađima Bruxellesa u kojima je privedeno 16 osoba, u ovom gradu su i danas na snazi maksimalne mjere sigurnosti, ali škole i podzemna željeznica su počele sa radom, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar unutarnjih poslova Jan Jambon kazao je da je alarm od "neposredne opasnosti od terorizma" i dalje aktivan u belgijskom glavnom gradu Bruxellesu.

Podsjetio je da je prošle nedjelje bilo znakova da će doći do napada, ali nisu realizirani.

Belgijska vlada je u subotu donijela odluku o proglašenju "izvanrednog stanja ograničenog stupnja", koje traje i danas. Vojnici i policajci i danas patroliraju ulicama ovoga grada, a ispred nekih zgrada nalaze se i vojna vozila.

Međutim, život u ovom gradu se polako vraća u normalu. Od subote su bile zatvorene škole koje su danas počele sa radom. Također, od danas rade i podzemne željeznice. Ali, ispred škola su poduzete sigurnosne mjere.

Neke škole su roditeljima poslale pisma u kojima kažu da neće dopustiti da se djeca okupljaju ili igraju na velikim površinama.

U nedjelju iza ponoći veliki broj policijskih snaga je u kvartovima Molenbeek, Anderlecht, Jette i Schaerbeek izveo niz pretresa, ali nisu pronašli oružje, niti eksplozivne naprave na tim lokacijama.

Pretražene su 22 kuće, a privedeno je 16 osoba. Od 16 privedenih osoba 15 ih je pušteno naredni dan dok je jedna osoba zadržana zbog navodne veze sa napadom u Parizu.

Kopirati
Drag cursor here to close