huligani protiv salafista

Njemačka: Huligani ozlijedili 44 policajca

Vijesti / Flash | 27. 10. 2014. u 11:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrdeset i četiri policajca su ranjena u sukobima s huliganima za vrijeme okupljanja koje je organizirala u nedjelju u Koelnu ekstremna desnica, objavila je u ponedjeljak njemačka policija.

''Uhićeno je dvadesetak nasilnih prosvjednika'', precizirao je glasnogovornik policije u Koelnu. Nekoliko sati po završetku okupljanja, nekoliko huligana je nastavilo izazivati nerede u središtu grada.

Ekstremno desna organizacija Pro NRW pozvala je na okupljanje koje je nazvala "huligani protiv salafista".

Oko 4.000 huligana i militanata ekstremne desnice odgovorilo je na poziv i formiralo u nedjelju poslijepodne defile izvikujući slogane "stranci napolje", javila je njemačka agencija DPA.

''Policija je pokušala suzavcem i vodenim topovima spriječiti incidente s oko 500 kontra-demonstranata iz ljevičarskih organizacija koji su također bili prisutni'', izjavio je policijski glasnogovornik i dodao da su policajci gađani kamenjem, bocama i petardama.

Regionalni dužnosnik policijskog sindikata Erich Rettinghaus kazao je intervju koji je polovinom listopada dao dnevnom listu Koelner Stadt-Anzeiger kako je policija "primijetila izvjesnu radikalizaciju huligana, uglavnom na desnici", koji su pokušali iskoristiti međunarodni kontekst i predstave se kao "dobri" koji se bore protiv islamizma, kako bi mobilizirali što više pristalica.

Kopirati
Drag cursor here to close