Doboj

Nitko ne zna: Tko gradi spomenik žrtvama poplava?

Vijesti / Flash | 06. 05. 2016. u 06:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnja spomenika žrtvama poplava u Doboju jedva da je počela, a već je izazvala pometnju jer se službeno još ne zna ni tko je pokrenuo inicijativu za njegovo podizanje, a ni tko financira gradnju. Da je počela gradnja spomenika ispred objekta nekadašnjeg Doma vojske, većini članova obitelji 11 stradalih nije poznato, a to je rekla i Vukica Blagojević, čiji je suprug Milenko izgubio život 15. svibnja 2014. godine, pokušavajući da iz prizemlja kuće u prigradskom naselju Usora spasi što se spasiti da.

"Moj muž je sahranjen na groblju Šušnjari, mi smo njemu podigli spomenik, ali ako vlast želi da diže svima zajednički, nemamo ništa protiv. Nakon što je on stradao nitko nije dolazio da vidi kako smo, samo dolaze novinari", ispričala je kroz suze Blagojević za Nezavisne novine, te dodala da je u naselju Usora stradalo šest osoba.

Dobojlije su na društvenim mrežama "osule paljbu" smatrajući da je prije podizanja spomenika trebalo utvrditi tko je odgovoran za poplave i smrt 11 sugrađana.

"Kriv je onaj koji nije osigurao da pobjegne i spasi se. Ako su djeca bila u vrtiću i školi, a sirena svirala poslije, ne treba komentar. Onaj koji to organizira da sebe 'opere', neka zna da neće uspjeti. Njegovo ime treba biti na dnu spomenika.

Treba pisati da ih je on ubio", kaže jedan Dobojlija. Stoji li iza gradnje spomenika Gradska uprava nismo uspjeli saznati. U SNSD-u kažu da su od inspekcije zatražili da utvrdi je li izmijenjen Regulacjskii plan, tko je investitor, a tko izvođač radova, te posjeduje li građevinsku dozvolu i urbanističku suglasnost.

"Sve dok ne dobijemo odgovore na pitanja zašto se sirena nije oglasila na vrijeme, zašto su poplavljena vatrogasna vozila, gdje je bio gradonačelnik, mi ćemo inzistirati na njima", kazala je Sanja Vulić, predsjednica Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Doboj, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close