izbor za predsjednika

Nikšić uvjeren da će pobijediti

Vijesti / Flash | 31. 08. 2015. u 08:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) i kandidat za stranačkog predsjednika na predstojećim izborima 20. rujna Nermin Nikšić izjavio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" kako je uvjeren da će mu stranačko članstvo dati podršku već u prvom izbornom krugu 20. rujna.

''Imamo pet kandidata i sigurno je da će članstvo SDP-a imati mogućnost kvalitetnog izbora. Očekujem, prije svega, fer i demokratsku utakmicu i radim sve što je u mojoj moći da izbori budu takvi, te da kampanja koja slijedi bude pozitivna i usmjerena, prije svega, snaženju jedinstva stranke i jačanju SDP-a, a ne bilo koga pojedinačno. Takvu kampanju ću voditi i vjerujem da će članstvo to prepoznati i dati mi potrebnu podršku da pobijedim već u prvom krugu'', kaže Nikšić.

Ističe da je ponosan i sretan što je više od 6.700 članica i članova SDP-a svojim potpisima podržalo njegovu kandidaturu za predsjednika SDP-a.

''Istovremeno zahvaljujem i svim drugim esdepeovcima koji su dali potpise podrške drugim kandidatima jer to potvrđuje demokratsku zrelost SDP-a Takva podrška dodatna je obveza za mene i tu obavezu prepoznajem i prihvaćam, i obećavam svima odgovoran rad na jačanju SDP-a. Sigurno je da me ovakva podrška s terena dodatno učvrstila u uvjerenju da ću pobijediti na predstojećim izborima, jer zaista podrška je stigla iz svih organizacija SDP-a iz cijele BiH. To je najbolja potvrda da je moj dosadašnji rad u SDP-u, ne samo kao predsjednika stranke već višegodišnji angažman na različitim pozicijama, prepoznat i prihvaćen od članstva'', kazao je Nikšić.

Po njegovim riječima, pozicija predsjednika SDP-a u ovom izbornom procesu je istovremeno i prednost, ali i opterećenje.

''Za razliku od drugih kandidata, ja imam obvezu da svakodnevno radim unutar stranke na njenoj stabilizaciji i jačanju, a što se, nažalost, onda zlonamjerno tumači kao neko korištenje resursa stranke za moju kampanju. Da to ne radim, onda bih vjerojatno bio optužen da ne radim ništa kako bi SDP bio jači i bolji. U tom smislu je moja trenutna pozicija i prednost i opterećenje. Ipak, bez obzira na izborni ciklus u koji ulazimo, moram nastaviti obavljati stranačke zadatke i obaveze jer je to moja dužnost ma što o tome neko mislio ili govorio'', rekao je on.

Kopirati
Drag cursor here to close