Htio sačuvati poslove

Nikšić: Ponosan sam na ono što sam radio

Vijesti / Flash | 08. 12. 2016. u 20:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Nermin Nikšić je, komentirajući kaznenu prijavu koju je protiv njega podnijela Vlada Federacije BiH u vezi Industrijskog poduzeća (IP) Krivaja Zavidovići, a u vrijeme kada je bio premijer FBiH, kazao da je ponosan na sve što su on i njegova vlada uradili u vezi ovog poduzeća.

''Moj jedini interes bio je da se proba sačuvati više od 1.000 radnih mjesta u ovoj kompaniji, koju su sustavno pljačkali gotovo dva desetljeća razni SDA direktori i njihovi politički sponzora iz Vlade FBiH i Vlade Zeničko-dobojske županije'', rekao je Nikšić.

O svemu tome, dodao je, Vlada FBiH je u njegovom mandatu podnijela niz kaznenih prijava koje nikada nisu procesuirane.

''Kada je u pitanju prijava koju Vlada Fadila Novalića podnosi protiv mene, radi se o drskom pokušaju opravdavanja vlastite nesposobnosti i nebrige za radnike'', istaknuo je.

Također je kazao da je smisao ugovora za koji tvrde da će nanijeti štetu FBiH, da se osigura uvezivanje staža za radnike "Krivaje" kojima doprinosi nisu uplaćivani od 2004. godine, i to na način kao i za sve druge radnike u FBiH koji imaju isti problem. Ugovor je odobren od strane Vlade FBiH, a Nikšić je kao premijer ovlašten da ga potpiše.

Uvezivanje staža radnicima je obveza institucija ove države, jer je Krivaja bila državna kompanija i svaka vlast je dužna pomoći svojim građanima, podvukao je.

''Trenutna Vlada, koju vodi Novalić, na bezbroj primjera je pokazala svoju bešćutnost i odsutnost svake brige za opljačkane radnike, koji u njihovoj viziji države imaju pravo valjda samo da umru. Ja se borim za zemlju u kojoj će radnici živjeti od svog rada, i u kojoj će oni koji su pošteno radili moći ići u mirovinu'', navodi Nikšić svojoj izjavi, priopćeno je iz SDPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close