Pokušaj dogovora

Nikolić od Vučića tražio stranku i vladu

Vijesti / Flash | 18. 02. 2017. u 07:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je od premijera Srbije tražio mandat za sastav vlade i da se vrati na čelo Srpske napredne stranke (SNS), ako već nije kandidat SNS-a za predsjednika države, ali je ostavio i mogućnost samostalne kandidature.

Time je Nikolić potvrdio jučerašnje pisanje srbijanskih medija. Nikolić je za ruski portal Sputnjik rekao i da još nije dobio odgovor na tu ponudu, ali i da pretpostavlja da je Vučić "odlučio da se ne dogovore".

Po Nikolićevim riječima, Vučiću je ponudio dvije varijante: prva je bila da Vučić i SNS podrže Nikolićevu kandidaturu za drugi predsjednički mandat, a druga da Nikolić podrži Vučićevu kandidaturu za predsjednika države, da se Nikolić vrati na čelo SNS-a i dobije mandat za sastavljanje nove vlade koja bi ostala bez premijera Vučićevim izborom za predsjednika Srbije.

Na pitanje hoće li se kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji, Nikolić je odgovorio kako postoji ta mogućnost te da to ovisi o dogovoru s Aleksandrom Vučićem koji je, prema njegovim riječima, još uvijek moguć, prenio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close