Politička kampanja?

Nikolić: I dalje pružamo ruku pomirenja Hrvatskoj

Vijesti / Flash | 25. 08. 2016. u 14:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ga riječi hrvatskog čelnika SDP-a Zorana Milanovića, da su Srbi "mali narod" i "šaka jada", podsjećaju na ono što je o Srbima mislio i kako je prema Srbima djelovao lider NDH-a Ante Pavelić, ali i da unatoč tome Srbija i dalje pruža ruku pomirenja.

"Bojim se da protok od više desetljeća uopće nije utjecao na mnoge ljude u Hrvatskoj. Mi nećemo zatvarati ni granicu, niti svoje odnose s Hrvatskom. I dalje pružamo ruku pomirenja. Ponavljam, od Hrvatske ovisi hoćemo li imati dobre odnose ili ne", rekao je Nikolić, prenosi Tanjug.

Predsjednik Nikolić je dodao da sa žaljenjem prati dešavanja u susjednoj državi.

"Napori Srbije da uspostavi dobre odnose, da iza leđa ostavi svu lošu povijest srpsko-hrvatskih odnosa, nisu urodili plodom", konstatira Nikolić.

Da li će sjeme niknuti ne ovisi samo od sjemena, nego i od tla na koje se sjeme baci. Znam da u hrvatskim kampanjama uvijek možemo očekivati ??najžešće moguće napade, ne na Srbiju, koliko na Srbe kao narod, zato što se u Hrvatskoj još uvijek tako stječu veliki politički poeni", rekao je Nikolić.

Na tome se, dodao je, stvara nekakav uspjeh, a to je neuspjeh.

"Ako na mržnji prema jednom narodu formirate svoju unutarnju politiku i nagovještavate kakva će ta politika biti prema susjednoj državi, onda to znači da Hrvatska i dalje srlja u ponor i da ne pomažu upozorenja iz Srbije, iz EU, preko Atlantika, od mnogih država, od mnogih ljudi koji žele dobro zemljinoj kugli", kaže Nikolić.

Nikolić je kazao da ne zna što je pravi motiv Milanovićeve izjave osim kampanje.

"Milanović nije običan političar, to je čovjek koji računa da bi ponovo mogao formirati Vladu Hrvatske nakon izbora i već je nagovijestio koliko bi pogubni bili potezi njegove vlade po srpsko-hrvatske odnose", zaključio je Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close