Vesna Pusić

Nije vrijeme za razmišljanje o mijenjanju političkog uređenja BiH

Vijesti / Flash | 14. 01. 2015. u 11:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sve će biti lakše riješiti kad BiH dobije budućnost, kada se vidi da je sposobna otići prema EU-u. U ovom trenutku za europski uspjeh BiH potrebni su svi tamošnji narodi i sve političke snage i treba ih okupljat a ne antagonizirati'', istaknula je hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Šefica hrvatske diplomacije  je u emisiji Hrvatskog radija 'A sada vlada Vlada' izjavila kako je duboko uvjerena da je europski put za BiH jedini izlaz te da smatra kako nije vrijeme za razmišljanje o mijenjanju političkog uređenja BiH te kako to nije prioritet.

''BiH je za Hrvatsku važan susjed, ta je zemlja četiri i pol godine bila u potpunosti zakočena na svom putu prema Europskoj uniji. Moje duboko uvjerenje je da je europski put za BiH jedini izlaz za tu državu'', rekla je Pusić, naglasivši kako je upravo njezino ministarstvo pokrenulo inicijativu u Europskoj uniji za novi pristup problemima BiH koju su u međuvremenu prihvatile i Njemačka i Velika Britanija, javlja Hina.

S druge strane, rekla je da će uskladiti politiku s novom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović te dodala kako pretpostavlja da će nova predsjednica države ublažiti retoriku kada je u pitanju unapređenje odnosa sa Srbijom.

Pusić ističe kako će s novom predsjednicom države rado razgovarati o novim elementima i novim temama vezanim uz vanjsku politiku, iako smatra da se neće mijenjati opći smjer hrvatske vanjske politike.

"Vjerujem da će se Kolinda Grabar Kitarović identificirati s funkcijom predsjednice kada je preuzme. Ja ću svakako upotrijebiti sve argumente u razgovoru s njom kako bi uskladili sve stavove vezane oko toga", naglasila je Pusić.

Kopirati
Drag cursor here to close