24 sata

Nigerija: Od misteriozne bolesti umrlo 17 osoba

Vijesti / Flash | 18. 04. 2015. u 15:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Od "misteriozne" bolesti na jugozapadu Nigerije umrlo je 17 osoba", izjavio je u subotu glasnogovornik lokalnih vlasti.

"Sedamnaest osoba je umrlo od misteriozne bolesti otkako se početkom tjedna pojavila u gradu Ode-Irele, u državi Ondo", izjavio je glasnogovornik Kayode Akinmade.

Simptomi ove misteriozne bolesti su bolovi u glavi, gubitak svijesti i težine, poremećaji vida i na kraju smrt u roku od 24 sata.

"Testovi koji su do sada urađeni ne upućuju na virusno oboljenje ili ebolu", precizirao je glasnogovornik.

On je kazao da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije, nigerijskog ministarstva zdravlja i drugi partneri stigli u Ode-Irele kako bi se borili protiv infekcije.

"Prve četiri osobe oboljele od ove bolesti između nedjelje i ponedjeljka umrle su 24 sata poslije pojave simptoma", dodao je on.

"Osim ovih 17 mrtvih, nismo otkrili nove slučajeve u posljednja 72 sata. Nijedan novi bolesnik nije hospitaliziran i bolest se nije proširila izvan grada", kazao je Akinmade.

Glasnogovornik Svjetska zdravstvene organizacije je izjavio da su uzorci tjelesnih izlučevina poslani u subotu u univerzitetsku bolnicu u Lagosu i da su analize u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close