Nema pomaka

Ni traga ubojicama Joze Kafadara

Vijesti / Crna Kronika | 12. 01. 2015. u 08:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je prošlo više od pola godine od ubojstva Joze Kafadara (69), suvlasnika firme "Ovnak" iz Viteza, koji je 27. svibnja likvidiran na obiteljskom imanju u selu Šušanj, na granici općina Zenica i Travnik, njegove ubojice još nisu uhićene, navodi 'Dnevni avaz'.

"Za sada nije poznat identitet osoba koje su izvršile kazneno djelo ubojstvo, ali se istraga intenzivno nastavlja", kazao je izvor 'Avaza' iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (MUP ZDŽ).

Podsjećamo, Kafadar je izrešetan s nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u trenutku dok je jahao konja. Prema izjavama susjeda, prije pucnjave čule su se Jozine molbe za život upućene ubojici: "Nemoj, molim te".

S druge strane, motiv ubojstva je i dalje nejasan, budući da je Kafadar bio omiljen među mještanima, te da su firme koje je vodio sa sinovima poslovale bez problema. Osim toga, Kafadar je bio poznat kao dobročinitelj i čovjek koji je spreman pomoći ljudima bez obzira na njihovu nacionalnost.

Njegovo ubojstvo unijelo je nemir u nacionalno mješovito područje srednje Bosne. Tijekom dosadašnje istrage, koju vode zajednički timovi Federalne uprave policije i MUP-a ZDŽ, saslušano je nekoliko osoba. Među njima, kako je već pisao "Avaz", bili su otac i sin, ali su, nakon poligrafskog testiranja, pušteni na slobodu.

Udruženje poslodavaca (UP) Vitez nedugo nakon ubojstva ponudilo je nagradu od 50.000 KM za informaciju koja će rezultirati ili doprinijeti rasvjetljavanju ovog teškog kaznenog djela. No, očigledno ni to nije pomoglo, te su ubojice još na slobodi.

Kopirati
Drag cursor here to close