Bez odluke

Ni danas nije bilo odluke o direktoru RAK-a

Vijesti / Flash | 23. 07. 2014. u 17:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), iako je bilo najavljeno, nije imenovan ni na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda zatražio je od Generalnog tajništva da Vijeću budu dostavljeni "potpuni materijali", odnosno imena svih kandidata za direktora RAK-a, saznaje Srna.

Bevanda je prošlog tjedna najavio da bi na današnjoj sjednici trebalo da bude razmatran prijedlog za potvrđivanje izbora Srđana Rajčevića za generalnog direktora RAK-a.

"Pred Vijećem ministara BiH imamo imenovanja koja stoje skoro dvije godine. Moj prijedlog je da na narednoj sjednici (danas) budu svi odgovorni i da u bloku izvršimo sve ono što stoji. U tom bloku kao posljednji prijedlog koji je došao je prijedlog za RAK", rekao je Bevanda.

Vijeće RAK-a dao je 21. svibnja, među osam kandidata, jednoglasnu podršku Rajčeviću za direktora Agencije i 30. svibnja svoj prijedlog poslao na potvrđivanje Vijeću ministara BiH, nakon čega je iz Vijeća ministara zatražena lista svih kandidata koji su konkurirali i ispunjavali uvjete za to mjesto.

Zakon o komunikacijama BiH propisuje da Vijeće ministara BiH, na prijedlog Vijeća RAK-a, potvrđuje izbor direktora Agencije u roku od 30 dana nakon podnošenja prijedloga. Na mjestu generalnog direktora RAK-a u posljednjih 11 godina nalazio se Kemal Huseinović, kojem je mandat istekao još 2008. godine. Generalni direktor RAK-a BiH bira se na mandat od četiri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close