Jesen

Nevrijeme zahvatilo sjever zemlje

Vijesti / Flash | 22. 10. 2014. u 08:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pedesetak sela na području Prijedora ostalo je bez struje zbog kvara na trafo stanicama izazvanog olujnim nevremenom, koje je rano jutros pogodilo Potkozarje.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za 22. listopada zbog mogućnosti jakog i na momente olujnog vjetra u većem dijelu BiH. Očekivani su udari vjetra iznad 50 km/h.

Bez napona je oko 60 trafo stanica u selima Dragotinja, Jutrogošta, Marini, Malo i Veliko Palančište, Božići, Jelovac, Donja Marićka, Donji Petrov Gaj, Gornji Petrov Gaj i Kamičani, rečeno je Srni u "Elektrodistibuciji" Prijedor.

"Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove nastale uslijed jakog vjetra. Uglavnom su u pitanju kvarovi nastali padanjem stupova, mahom drvenih, ili padanjem rastinja po žicama", rekao je dispečer ovog poduzeća te naveo kako su neke trafo stanice vraćene pod napon i da je jedan broj sela dobio struju.

Jak vjetar jutros je prouzrokovao brojne kvarove i na elektromreži na području Novog Grada.

Zbog pogoršanja vremena, gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović izdao je nalog Zimskoj službi da bude u pripravnosti i da po potrebi intervenira, i prije službenog početka rada, 15. studenog.

Na području Banje Luke do jutros u 8 sati palo je 15 litara kiše po četvornom metru, a temperatura je u padu i iznosi svega šest stupnjeva Celzijusa.

I prvo jesensko jutro nakon babljeg ljeta u Hercegovini počelo je obilnom kišom, a prema prognozama, nakon nestabilnog vremena ovog tjedna, idućeg bi se trabalo vratiti suho vrijeme.

Zbog obilnih padalina u sljedeća tri dana stanovništvo na području Grada Bijeljina, a posebno u naseljima pored riječnih i bujičnih vodotokova, upozoreno je danas na maksimalnu opreznost, piše Fena.

Iz bijeljinskog Odjela za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu sugerira se stanovništvu poduzimanje preventivnih mjera sklanjanja materijalnih dobara koja bi mogla biti zaplavljena.

Također, svim nadležnim službama Grada nalaže se maksimalna pripravnost za djelovanje u slučaju potrebe.

Iz bijeljinskog Odjela za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu podsjećaju da se po prognozama Hidrometerološkog zavoda Republike Srpske i Uprave civilne zaštite u sljedeća tri dana očekuje nestabilno vrijeme s vjetrom i obilnim padalinama, navodi Fena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close