'Zaštitni rub'

Netanyahu odlučan dovršiti misiju: Mobilizirano još 16.000 vojnika

Vijesti / Flash | 31. 07. 2014. u 12:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je danas da je Izrael odlučan, bez obzira na napore za postizanje primirja, dovršiti uništenje tunela koje su palestinski militanti izgradili ispod granice između Gaze i Izraela.

Odlučni smo dovršiti tu misiju s primirjem ili bez njega, rekao je Netanyahu na početku sjednice vlade u Tel Avivu. Neću pristati ni na koji prijedlog koji bi onemogućio izraelskoj vojsci da završi ovu važnu zadaću za sigurnost Izraela.

General Sami Turgeman, zapovjednik izraelskih snaga u Gazi, izjavio je da im treba još nekoliko dana za uništenje svih tunela.

Izraelska vojska mobilizirala je još 16.000 pripadnika pričuvnog sastava, čime se njihov broj popeo na 86.000 nakon nastavka operacije u Pojasu Gaze koja se vodi od 8. srpnja, rekla je vojna glasnogovornica.

Vojska je izdala 16.000 dodatnih poziva na mobilizaciju kako bi se vojnici na terenu mogli odmoriti, čime se broj pripadnika pričuvnog sastava penje na 86.000, dodala je.

Prema službenim podacima iz Gaze ubijeno je najmanje 1372 Palestinca, uglavnom civila u Gazi, a gotovo 7000 je ranjenih.

Na izraelskoj strani u ofenzivi početoj 8. srpnja ubijeno je 56 izraelskih vojnika, a više od 400 je ranjenih. Troje izraelskih civila ubijeno je u palestinskom raketiranju Izraela.

Kopirati
Drag cursor here to close