Pucnjava u Beogradu

Nešto se događa u podzemlju Beograda: Ubijen Arkanov kum i tjelohranitelj

Vijesti / Crna Kronika | 02. 04. 2014. u 14:57 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rade Rakonjac, nekadašnji tjelohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je u pucnjavi u Zvečanskoj ulici u Beogradu u kafiću "Mariki".

U pucnjavi su ranjene još dvije osobe. Ranjene osobe su Stojan Novaković Cope i Goran Ristanović. Novaković je isto bio blizak Ražnatoviću dok je Ristanović bivši košarkaš, a sada sportski menadžer.

Pucnjava se dogodila oko 11:40 sati u kafiću "Mariki", u Zvečanskoj 56, nedaleko od stadiona Fudbalskog kluba 'Partizan'.

Bjelopoljac Rade Rakonjac (51), nekadašnji tjelohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana i bliski prijatelj Luke Bojovića, preminuo je od posljedica ranjavanja na putu ka VMA. To je potvrdio i Mile Ignjatović iz VMA, koji je rekao da su u tu zdravstvenu instituciju dovezene tri muške osobe.

Prema njegovim riječima, jedan od njih nije davao znakova života pa je pokušana reanimacija, ali je ona bila bezuspješna. Drugi ozlijeđeni, N.S. imao je prostrijelnu ranu u donjem dijelu potkoljenice i bit će zbrinut u VMA i u dobrom je stanju, dodao je Ignjatović.

Kako javlja reporter B92, u Ulici Radovana Simića Cige u naselju Medaković, pronađen je zapaljen automobil marke "Alfa romeo". Prije nego što je automobil zapaljen iz njega su izašla dva mladića. Sumnja se da je iz tog automobila pucano na Rakonjca.

On je u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika, prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću (40), a njegovo ime spominje se i u plavoj i u bijeloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije. Službeno, međutim, Rakonjac nikada nije osuđivan.

Novinar 'Novog magazina' Đorđe Odavić je naglasio da je Rakonjac bio ne samo visoko kotirani član Garde, već i čovjek od velikog povjerenja Arkanu. "Njegov zadatak je bio da mu čuva djecu, a to govori o stupnju povjerenja koji je Arkan imao u njega".

Odavić je napomenuo da tabloidi posljednjih dana dosta pišu o ubojstvu Arkana, povezanosti s Miloševićem. Također je napomenuo da se nedavno dogodio i pokušaj ubojstva na Voždovcu i konstatirao da se u "beogradskom podzemlju nešto događa".

Vidjet ćemo šta će istraga otkriti, vidjeli smo da je za neke slučajeve iz devedesetih bilo potrebno i 10-15 godina da se otkrije istina, kaže Odavić. "Ovo ubojstvo nosi potpis sličan onima iz devedesetih", ocjenjuje on. Očigledno je da se u beogradskom podzemlju nešto događa, ovo ubojstvo ima maniru iz devedesetih koji nitko ne bi želio, dodaje.

Automobil koji je nađen zapaljen je vjerojatno ukraden, nitko ne ide svojim automobilom izvršiti ubojstvo, kaže Odavić. Dodaje da je sada na forenzičarima da izvrše analizu i eventualno dođu do nekih podataka. "Pa, možda se izvrši neko poklapanje u DNK analizi policije".

Kopirati
Drag cursor here to close