Bijes

Neredi u Frankfurtu: Oko 100 ozlijeđenih, 500 privedenih

Vijesti / Flash | 18. 03. 2015. u 18:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred novog sjedišta Europske centralne banke u Frankfurtu sukobili su se demonstranti i policija, prenose svjetski mediji. Više od 70 policajaca je ozlijeđeno. Kako se navodi, ozlijeđen je i veliki broj demonstranata, a policija je koristila vodene topove i suzavce.

Prema novim podacima, uhićeno je oko 500 osoba. Do sukoba je došlo između aktivista alijanse zvane 'Blockupy' i policije uoči današnjeg otvaranja nove zgrade Europske centralne banke. Kako prenose mediji, policija je suzavcem rastjerala demonstrante.

Reporter kanala Russia Today sa lica mjesta je javio da helikopteri nadlijeću grad i da je ispaljena velika količina suzavca. "Zrak je pun suzavca. Policajci su barikadama i bodljikavom žicom ogradili novu zgradu ECB", naveo je izvještač iz centra Frankfurta.

On je dodao da su veoma rano jutros izbili prvi sukobi između policije i demonstranata, kao i da je zapaljen jedan policijski automobil, pa su policajci ispalili suzavac kako bi rastjerali okupljene ljude. Oko nove zgrade ECB policija je postavila kordone.

Glasnogovornica njemačke policije je izjavila da je rano jutros u sukobima ozlijeđen najmanje jedan policajac pošto su ljevičarski demonstranti bacali kamenje na službu osiguranja ispred zgrade ECB. Kako je ona navela, sedam policijskih automobila je uništeno, većina njih je zapaljena.

Kopirati
Drag cursor here to close