Navijači

Neredi u Beču zbog zastave u Beogradu

Vijesti / Crna Kronika | 15. 10. 2014. u 07:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prekida nogometne utakmice u Beogradu između reprezentacija Srbije i Albanije u Beču je također došlo do incidenata među navijačima dvije selekcije, a austrijska policija spriječila je veće sukobe, objavio je Tanjug.

Grupa Albanaca okupila se u 16. bečkom okrugu, u kojem se nalazi više ugostiteljskih lokala čiji su vlasnici i gosti Srbi, i gađala jedan od tih objekata flašama i pirotehničkim sredstvima.

Policija je uspjela razbiti i otjerati s tog mjesta tu grupu, ali je potom došlo do okupljanja oko 200 Srba, koji su se pokušali sukobiti s Albancima.

Veliko prisustvo policije, koja je zatvorila sve prilaze do središnje ulice u tom kvartu, do poslije ponoći kada su se obje grupe razišle, spriječilo je sukobe Srba i Albanaca, koji su oštetili brojna vozila, među kojima i policijska.

U akciji sprječavanja sukoba policija je u pomoć pozvala i svoje specijalne jedinice.

Podsjećamo, utakmica kvalifikacija za EURO 2016, koju su u Beogradu igrali Srbija i Albanija, prekinuta je u 44. minuti nakon što se iznad stadiona pojavila bespilotna letjelica koja je nosila transparent s mapom velike Albanije i natpisom 'autochthonous'.

Dron koji je nadlijetao teren u Beogradu, pojavio se oko 40. minute, a onda je četiri minute kasnije prizemljen te je nastalo koškanje igrača u borbi za transparent. Iako se očekivalo da će se nakon smirivanja situacije na stadionu utakmica nastaviti, ona je prekinuta te se čeka odluka UEFA-e o kažnjavanju i krivcu.

Kopirati
Drag cursor here to close