Reiner

Nepristojno je ne postaviti zastavu gosta

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 15:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner izjavio je da se nije obratio novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) jer nije bila postavljena i zastava njegove države, što ne samo da ne odgovara protokolu i diplomatskim uzusima, nego je, kazao je, i nepristojno.

Reiner je pojasnio da danas, iako je bilo predviđeno, nije razgovarao s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Nedeljkom Čubrilovićem, već potpredsjednicom Željkom Stojičić.

''Nakon toga mi je rečeno da će biti konferencija za medije, koja nije bila najavljena. Prihvatio sam da u tome sudjelujem, međutim, po dolasku na podij, vidio sam da nema hrvatske zastave. To ne samo da ne odgovara protokolu i diplomatskim uzusima, nego je naprosto nepristojno. U tom nisam htio sudjelovati'',  rekao je Reiner u izjavi novinarima nakon sastanka s biskupom banjalučkim Franjom Komaricom.

Predsjednik Hrvatskog sabora je dodao da vjeruje da će na sve reagirati i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske.

To što na mjestu za izjave u holu Narodne skupštine RS-a nije bilo ni zastave BiH, već samo RS-a, Reiner je prokomentirao riječima da ostavlja lokalnim političarima i medijima da procijene da li je u dijelu BiH, trebala biti i zastava države u kojoj se nalazimo.

Služba Narodne skupštine RS-a je prethodno priopćila da je ustaljena praksa Protokola parlamenta RS-a da se tokom konferencija za novinare u Pres holu parlamenta ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službenu posjetu zakonodavnom domu RS-a.

''Ni sastanak s izaslanstvom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu. Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagovali neki od članova delegacije Hrvatskog sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera i potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić'', naveli su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close