Višestruka razbojstva

Nepopravljivi razbojnik iz Čapljine krije se u Hrvatskoj

Vijesti / Flash | 25. 03. 2015. u 23:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema nalogu Županijskog suda u Širokom Brijegu, Federalna uprava policije konačno je prekjučer raspisala međunarodnu tjeralicu za očito nepopravljivim razbojnikom Draganom Miloševićem, rođenim 20. listopada 1981. godine u Metkoviću, s adresom stanovanja u Čapljini, koji je u prosincu 2013. pokušao opljačkati Nikolu Hrstića, čuvara Gimnazije u Ljubuškom, inače dilera devizama.

Milošević je tada teško ranjen pa je nako bolničkog tretmana bio poslan u pritvor, ali u međuvremenu se našao na slobodi i pobjegao praovosuđu.

Naime, Milošević i njegov pomagač Marko Bilić zvani Makača tukli su čuvara Gimnazije koji je u samoobrani pucao te jednog od napadača ranio u glavu. Oni su Hrstića presreli dok je išao na posao te su sa svjetiljkom i pištoljem u rukama drsko tražili da preda sav novac.

No, Hrstić je odbio to učiniti, pa su nasrnuli na njega. Nakon što se čuo pucanj, napadači su pobjegli s nešto otetog novca, ali nisu stigli daleko, piše Večernji list.

Milošević je imao ranu na glavi, pa je uhićen kad je potražio lječničku pomoć. Spominjalo se da mu je ispaljeni hitac prošao kraj oka i izašao na drugu stranu glave.

Inače, Milošević je poznat policiji u čitavoj BiH. Nekoliko je godina proveo po zatvorima zbog pljački banaka na području Mostara i Čitluka, a u Sarajevu mu se sudilo zbog upada u Vakufsku banku u travnju 2008., ali je na kraju oslobođen optužbe zbog nedostatka dokaza.

Trenutačno mu se sudi u Bihaću zbog pljačke zlatarnice Merdanović u Sanskom Mostu, a on se vjerojatno krije u Hrvatskoj. Nitko i ne sumnja da će se za njega još čuti po nedjelima.

Kopirati
Drag cursor here to close