Ko fol, kolumna!

Nepobjediva manjina moralne hrabrosti

Vijesti / Flash | 21. 06. 2012. u 12:04 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zakon o nejednakosti građana, naravno Mostaraca! Koji su stranci u vlastitoj domovini

Jedini empirijski dokaz demokratičnosti društva su izbori. Shvaćanje da je ćovjek politićko biće, određeno je njegovom slobodnom voljom izbora. I koji to? Sad domuzi, i na kojoj osnovi(empirijskoj) ili nekoj drugoj, Mostarcima oduzima prirodno pravo slobodne volje izbora. Joj muffljuzza!

Priredio za Bljesak.info: Hrvatin Tomašević

Stoga Bljeskovci, radi pokušaja da se izvrši slobodna volja izbora, stupite među ćinjenice dalje u tekstu: Oni koji neće da se izvrši „slobodna volja“ empirijskih demokratskih rezultata izbora, potpadaju pod tešku sumnju protuprirodnog prava, antidemokratske jeresi, i naravno, nadempirijskih vrijednosti općevažećih znaćenja. Dobro,a pitate li se. Tko su oni? Dok ulicama Mostara teće krv, „Grabimo“,njihova je moneta. Poštovanje! Vaša je valuta. To Vam govorim jer mi ovdje imamo „empirijsku realnost“ kao pravnu stvarnost, i prema tomu: ćovjeku kao pripadniku prirode, preoblikuje se naćin izbora. Jer suština pozitivne pravne norme slobodne volje izbora, sastoji se u sadržajnosti pravnog pozivitizma, koji je osnov povezanosti autoriteta zajednice(građani-biraći) i obaveznosti i odgovornosti izabranog(vijećnik).

Dakako, kad nemamo izbore, na taj naćin se potpuno odstranjuje lokalna zajednica-građani, a na njeno mjesto namješta se tko zna tko: Ohaer, Cik jal ti Pik, da nisu elite-nakve, oligarhije, kao viši izvori ljudskih,nacionalnih, građanskih, gay i inih prava.“Svaki pojedinac koji sebi daje za pravo da nameće pravdu, smatrajući da je samo i iskljućivo on u pravu“....šta da kažem na to nego: tako je nastao Musolinijev fašizam, Hitlerov nacizam, staljinizam, titoizam.

Kako je to protivno po svim domaćim i međunarodnim pravima i konvencijama, tako da njihova odluka koja nije suglasna s prirodnim pravom na slobodu izbora, postaje ništavna, uopće više nije pravovaljana, nego ćak šta više, zaslužuje da je nazovem brutalnom samovoljom i silom birokratskih kepeca. Mostar je pun krhotina od granata, koje još nisu izvađene, a sad nas granatiraju da rascjepe demokraciju.

Zar da Mostarci dozvole da demokracija umre? Istina kad je Mostar i Mostarci u pitanju, ćak su pojedini namjesnici, poput feudalaca, ukidali nam pravo na slobodnu volju izbora, kao što to federalno ukida županijsko ili kantonalno ukida lokalno. Za Vas, Mostarci, postulati slobodnog uma važe kao bezuvjetno obvezujući imperativi koje „tamo neki“ birokratski kepeci ne mogu dokinuti.

Prirodno pravo slobodne volje izbora legitimira Vas ne samo: nacionalno, politićki, etićki, moralno nego i formalno pravno, jer su demokratski izbori uvedeni kao pravo. Upravo pozitivno pravo u demokratskim precesima temelj je postavkama o povjerenju u prirodno pravo. Prirodno pravo na slobodnu volju izbora u materijalnom smislu, jeste vjerovanje koje poćiva na sveopćim povjesno-demokratskim pretpostavkama: da se izborni proces može izgraditi jedino na osnovu općevažećih ideja slobodnog uma, postojanja pravnih normi, pojedinaćnom pristupanju izbornom mjestu(jedinici)i prema njegovoj sadržajnosti.

Prema tome, kad smo u demokraciji,jedinstveni uzor zajednićkog nam života u zajednici upravo je postojanje pravnog poretka. A izbori, zbog njihovog regulativnog, organizacijskog i metodićkog karaktera smatraju se za društveni ideal demokracije. Tko to onda smije biti protiv? Javite se birokratski kepeci! Geopolitićki pedofili! Kako mislite opravdati politiku koja presudi izborima!? I da se ova moja ćapri ne bi zagubila, a i da ne biste pomislili da se sve najbolje ratom umjesto izborima mjenja, Mostarci!

Vi ušutkani građani! Napravite upravo suprotno. Sudjelujte na izborima! Ne tratite život na strah! Građanska incijativa je protiv uvođenja zakona o nejednakosti građana. Mostarcima kojim se zabranjuje izlazak na izbore paralizira vitalnu snagu ljudi-građana, nacija, tom „caput mortuum ćovjećanstva“ daju se protuprirodne i protudemokratske ovlasti oligarhiji, koja onda pojam prava svodi na uže znaćenje, iskljućivo za nametanje volje pojedinca-lidera iz svojih takozvanih elita.

Zadatak: organizirajte izbore po zgradama, kvartovima, mjesni odbor nek Vam bude izborna jedinica. Izaberite! Sa sigurnošću! Vi kao biraći smatrate da „vrijednosti se stjeću i polaze iz kuće, iz doma“!

Svakako Vam je poznato tko je ko, tko je zaslužan da Vas predstavlja, kome ste slobodni pozvoniti na vrata, kome se obraćate za pomoć u nevolji, tko Vam se s poštovanjem javi na ulici, na sokaku, u dvorištu, tko se ne opasuje trometarskim zidom, tko ima ugled i kod Vas a i u gradu, na poslu,i u institucijama. Znate tko je ugledan domaćin.

Ma šta ću Vam ja tu držat predavanje. Jamite se demokracije! Vi ste ljudski potencijal Mostara. Samo na taj naćin imate plan: Kako dalje? To je plan za dan poslje, nakon pobjede na izborima.Nemojte da ovce predvode tigrove! Sve manje i manje ljudi glasuje, a sve više i više gladuje! Kako onda da Hrvati, Bošnjaci, Srbi, građani vjeruju nezahvalnoj državi Bosni?

Kopirati
Drag cursor here to close