Dogs trust

Neodgovorno vlasništvo izvor je sve većeg broja uličnih pasa u BiH

Vijesti / Flash | 24. 01. 2015. u 12:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija Dogs trust organizirala je danas u Sarajevu edukativno-zabavni događaj kojim je ukazala na odgovorno vlasništvo pasa.

Šef Fondacije Anel Bećirović naglasio je ključnu važnost odgovornog vlasništva pasa, posebno u kontekstu cjelovitog i održivog rješenja problema uličnih pasa.

''Poznato je da je neodgovorno vlasništvo glavni izvor uličnih pasa u BiH, što je u kombinaciji sa slabo provedbom zakona dovelo do znatne eskalacije problema'', istaknuo je.

Smatra da su najvažniji principi odgovornog vlasništva sterilizacija pasa, mikročipiranje i neostavljanje pasa na ulici.

Također je najavio da će Fondacija u 2015. godini sterilizirati i pregledati 80 posto ukupne populacije pasa u Sarajevu, čime će se približiti konačnom cilju, a to su ulice bez pasa-lutalica.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša sarajevske županije Zlatko Petrović kazao je da problem pasa-lutalica nije prisutan samo u sarajevskoj županiji već i u cijeloj državi.

''Kvalitetno surađujemo i imamo niz sustavnih mjera, ali ti efekti još nisu evidentni na ulicama Sarajeva. Međutim, siguran sam da će se u veljači osjetiti razlika u pozitivnom smislu'', zaključio je.

Fondacija je također donirala i dvije korpe za pseći otpad koje su postavljene u parku na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović i Vilsonovom šetalištu.

Kopirati
Drag cursor here to close