Vojislav Šešelj

Nemogući prijateljski odnosi s Hrvatskom, dok se u cijelosti ne oslobodi Republika Srpska Krajina

Vijesti / Flash | 30. 05. 2015. u 12:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haški optuženik Vojislav Šešelj u subotu je na 9. kongresu Centralne otadžbinske uprave, ponovio kako se neće dobrovoljno predati Sudu u Haagu te pozvao članstvo svoje stranke da se pripremi za izbore.

Šešelj, koji je jedini kandidat za predsjednika Srpske radikalne stranke, u svom je obraćanju kazao kako dobrovoljno ne ide u Haag te da je tamo bio dovoljno dugo da taj Sud "rasturi", javlja Tanjug.

On je naveo i da neće bježati, niti se skrivati, uz poruku da će ga morati nositi na aerodrom.

Lider radikala je naglasio da stranka nudi odustajanje od ulaska u EU, ocijenivši kako je jedina alternativa pred srpskim narodom integracija s Rusijom, ulazak u euroazijsku uniju...

Naveo je i da srpski narod nikada neće dovoditi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet "majke Rusije" i da "Krim nikada neće biti sastavni dio Ukrajine".

Govoreći o odnosima u regiji, Šešelj je kazao kako su "nemogući prijateljski odnosi s Hrvatskom, dok se u cijelosti ne oslobodi Republika Srpska Krajina", da se SRS zalaže za očuvanje RS-a i da je uvjeren kako će srpski narod oboriti "režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori" te da će SRS "srpsku Crnu Goru uvesti u jednu državu cijelog srpskog naroda".

Na skupu su, uz ostale, bile istaknute i zastave s granicama "velike srbije", sa šešeljevim likom i stranačka obilježja.

Šešelj je na početku skupa pozdravio predstavnike veleposlanstava Rusije i Belorusije, te kako je kazao, prijatelje iz Palestine i RS-a, delegaciju srpske liste iz Crne Gore i Dobrila Dedeića...

Šešelja su za ponovni izbor predložili svi općinski i okružni odobri kao i Izvršni odbor stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close