Ozlijeđen policajac

Nemiri u Mađarskoj: Imigranti se sukobili radi gaženja Kur'ana

Vijesti / Flash | 29. 06. 2015. u 20:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nemiri u kampu za imigrante u Debrecenu, u Mađarskoj, izbili su na vjerskoj osnovi, kada je jedan imigrant od drugog oteo Kur'an, bacio ga na zemlju i počeo gaziti, priopćila je mađarska policija.

Jedan policajac je ozlijeđen, dodaje se u priopćenju, prenosi Al Jazeera.

Nemiri su izbili između dvoje imigranata smještenih u kampu, kada je jedan od drugog oteo Kur'an u kojem se, prema informacijama očevidaca, nalazilo 200 eura, bacio ga na zemlju i počeo gaziti.

U njihov sukob se uključilo više stotina imigranata koji su također smješteni na istom mjestu, a nemiri su se prelili i na susjednu ulicu, gdje su imigranti počeli rušiti i paliti kante i oštećivati automobile.

Reagirale su jake snage policije sa 154 policajca, upotrijebile suzavac i razdvojile sukobljene imigrante, i potisnule natrag u kamp, navodi se u priopćenju policije.

Tom prilikom jedan policajac je zadobio ozlijedu od udarca kamenom,a u ovom trenutku policija nema informacija je li još osoba ozlijeđeno.

Trenutna situacija u kampu, kako se navodi, je mirna, a jedna osoba je privredena u policijsku postaju.

Policijske snage su preventivno pojačane i održavaju red i mir kako u kampu, tako i u okolini, a uviđaj i utvrđivanje štete je u tijeku, prenosi Al Jazeera.

Ovo je drugi sukob u kampovima za migrante u Mađarskoj, nakon što je prije nekoliko dana u kampu u Segedinu došlo do manjih nemira.

Kopirati
Drag cursor here to close