Špirić

Nema Srba, nema vlasti bez SNSD-a

Vijesti / Flash | 29. 01. 2015. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od Daytonskog mirovnog sporazuma do danas jedino nije moguće izabrati kompletan Klub srpskog naroda u Domu naroda'', izjavio je Nikola Špirić, zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon što s ostalim zastupnicima SNSD-a napustio današnju sjednicu ovog doma, izrazio je žaljenje što se formiranju vlasti u Federaciji BiH pristupa na jedan politikanski način.

Rekao je kako smatra da će pažnju domaće i međunarodne javnosti izazvati činjenica da sve parlamentarne stranke u Federalnom parlamentu nemaju dovoljan broj izaslanika iz reda srpskog naroda.

''Od 17 izaslanika, sve stranke su izabrale 13 izaslanika u Klubu Srba, a druga dva kluba konstitutivnih naroda su kompletni sa 17 izaslanika. Zar nam to ne ukazuje na to da jednog konstitutivnog naroda zapravo nema'', rekao je Špirić i dodao kako ta konstitucija vlasti jamči neuspjeh, u kojoj SNSD neće sudjelovati.

Smatra kako je to ozbiljna politička tema za političke stranke u Federaciji BiH, dodajući da svi oni koji budu tražili kompromise da pokriju tu mrlju u Federaciji rade lošu uslugu svim građanima FBiH.

''SNSD ne želi sudjelovati u takvoj vlasti. Mi ne želimo pokrivati ta suštinska pitanja na bizaran način samosudjelovanja u vlasti radi potpredsjedničkog ili ministarskog mjesta'', poručio je.

Inače, iz europskih krugova pojavila se informacija kako Europska unija u državnoj vlasti želi vidjeti i SNSD i Savez za bolju budućnost. Takvu mogućnost odbio je i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, rekavši kako mu ne pada napamet koalirati sa SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close