Ni deset posto

Nema novca za obnovu Gradske uprave u Mostaru

Vijesti / Politika | 18. 06. 2014. u 13:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U proračunu nemamo ni deset posto sredstava koje možemo odvojiti za obnovu zgrade Gradske uprave. Osigurat ćemo rad svih službi i morat ćemo pričekati pomoć, ili neka bolja vremena kako bi sanirali počinjenu štetu'', rekao je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić Večernjem listu i dodao kako je prvi zadatak zaštititi zgradu kako se šteta ne bi povećavala.

Dodao je kako su nakon prosvjeda u Mostaru brojne strane organizacije obećavale pomoć, ali se ništa od obećanja još uvijek nije ostvarilo.

''Mnogi su dolazili i govorili kako će pomoći. Radilo se uglavnom o stranim organizacijama kao što je USAID i sl. Osobito nakon poplava koje su pogodile Bosnu ne možemo očekivati da bi bilo tko iz ovih organizacija pomogao u obnovi štete u Mostaru. Svima je sada prioritet Bosna, a mi ćemo probati naći sredstva kako bi se što prije ovaj problem riješio'', dodao je Bešlić.

Prema procjenama za obnovu zgrade Gradske uprave potrebno 600.000 maraka, a Večernjak piše kako je to za proračun Mostara nemoguća misija u ovome trenutku.

Iz Gradske uprave novinama je potvrđeno kako su za obnovu Vijećnice osigurana sredstva i da se dugo čekalo na nabavu vakumiranih otvora, ali se šteta sanira. Novca za obnovu Gradske uprave vjerojatno neće biti ove godine'', rekli su u mostarskoj Gradskoj upravi.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close