Bez dogovora

Nema dogovora o održavanju izbora u Mostaru

Vijesti / Flash | 21. 07. 2016. u 20:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednici vladajućih stranaka u Federaciji BiH nisu večeras u Sarajevu na sastanku s američkom veleposlanicom u BiH Maureen Cormack postigli dogovor o održavanju izbora u Mostaru, piše Srna.

Nakon sastanka, sudionici su rekli da nisu daleko od rješenja, te da će u sljedećem razdoblju, najkasnije za deset dana, pokušati postići dogovor.

Na večerašnjem sastanku u rezidenciji veleposlanice SAD u BiH u Sarajevu bili su predsjednici SDA Bakir Izetbegović, HDZ-a BiH Dragan Čović, SBB-a Fahrudin Radončić.

Izetbegović i Radončić iznijeli su prijedloge sa kojim se nije suglasilo izaslanstvo HDZ-a BiH.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da su sve stranke izrazile opredjeljenje da izbori u Mostaru budu održani u listopadu, dodajući da su stranke prokockale političke dogovore u zadnjih šest mjeseci.

On je istaknuo da vladajuće stranke u FBiH moraju postići dogovor o Mostaru, ali i o drugim ključnim pitanjima.

Čović je rekao da ne vidi nikakav razlog da se bilo tko u Mostaru osjeća ugroženim i da koalicijske stranke moraju vratiti povjerenje.

"Večeras i sutra komunicirat ćemo s domaćinima, vrijeme je isteklo, možemo to uraditi u sljedeći dan ili dva", dodao je Čović.

Radončić je rekao da je koalicija SDA i SBB imala jedinstveni stav u vezi s izborima u Mostaru, ali da stavovi HDZ-a BiH nisu bili takvi.

On je naveo i da će političke stranke u sljedećih nekoliko dana raditi na tome da dođu do rješenja.

Izetbegović je rekao da su SDA i HDZ BiH bili blizu rješenja, ali da je u jednom trenutku došlo do "depresivnog razlaza i nepovjerenja".

On je istakao i da se mora nastaviti sa intenzivinijim traganjem rješenja i da će SDA nastaviti razgovarati s HDZ-om BiH.

Prema njegovim riječima, problem su bile kvote, konpenzacijske liste i izborni predstavnici

Kopirati
Drag cursor here to close