Prijedlog

Neidentificirani posmrtni ostaci iz Drugog svjetskog rata će se sahranjivati na Bilima

Vijesti / Flash | 24. 05. 2016. u 17:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavno vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS), na sjednici održanoj u utorak u Mostaru, prihvatilo je prijedlog Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat da se pronađeni neidentificirani posmrtni ostaci žrtava Drugoga svjetskoga rata i poraća sahranjuju na Memorijalnom groblju Mira na Bilima.

Također, Glavno vijeće je usvojilo inicijativu o utemeljenju banke DNK srodnika žrtava Drugog svjetskog rata i poraća, priopćeno je iz Ured za informiranje HNS-a.

Na sjednici je podržan i zaključak Odjela za prostorno planiranje, promet i komunikacije o izradi prometne strategije FBiH, te zaključak o upućivanju amandmana na Prostorni plan područja posebnog obilježja od značaja za Federaciju autoceste na koridoru Vc.

Glavno vijeće je, također, razmatralo informaciju voditelja Odjela za branitelje o izradi Zakona o pravima branitelja u Republici Hrvatskoj u čijem kreiranju sudjeluju i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i Odjela za branitelje Glavnoga vijeća HNS-a, kao i informaciju o proširenoj sjednici Odjela za gospodarstvo održanoj u Posavini.

Glavno vijeće je upoznato s detaljima o pripremi tematske sjednice Odbora za Hrvate izvan Hrvatske, Hrvatskog sabora, kojim predsjedava dr. Božo Ljubić, a koja je planirana početkom lipnja 2016. u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close