napadi

Neće nas zastrašiti Dodikova retorika, Bošnjaci su pobijedili puno veće zločince

Vijesti / Flash | 13. 05. 2015. u 13:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Medijski napad Milorada Dodika i prijetnje policijom otvorile su prostor svojevrsnom linču srpskih šovinista na mene i moju obitelj te ga smatram pravno i društveno odgovornim za našu sigurnost u Banja Luci - kaže se u priopćenju predsjednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudina Tokića.

Navodi da "u političkom smislu Dodikov istup predstavlja logično djelovanje diktatora koji godinama nesmetano iznosi laži i provodi nezapamćenu kampanju veličanja djela počinitelja genocida i ratnih zločina kao herojstva“.

''Dodik se nakon višegodišnje diskriminacije Bošnjaka u svim segmentima života svakodnevnog negiranja svega što je bošnjačko i državno bosanskohercegovačko, uz nezapamćeno veličanje četničke ideologije, suočava prvi puta s istinom i nespremnošću bošnjačkog naroda da tolerira ovakvu situaciju. Tražeći izlaz u privatizaciji policijskih struktura kao instrument represije u ostvarivanju svojih političkih ciljeva Dodik ulazi u prostor iz kojeg može izaći jedino kao politički mrtav čovjek'', smatra Tokić.

Naglašava da je „legitimno pravo svakog patriota BiH da slavi i obilježava 22. svibanj, dan prijema i punog međunarodnog priznanja države BiH jer to predstavlja s jedne strane najveću pobjedu naše države i najveći poraz neprijatelja BiH koji je stoljećima pokušavaju podijeliti i uništiti“.

''Zabranom obilježavanja dana prijema BiH u UN Dodik od vlastitog naroda pokušava sakriti istinu da je naša država 22. svibnja 1992. godine međunarodno priznata sa zastavom ljiljana i Ustavom RBiH u kojoj nema kasnije genocidom nastale RS'', istaknuo je Tokić.

Tokić navodi i to da „Dodikovu naknadnu zaljubljenost u ratne zločince Karadžića, Mladića, četničke zastave i simbole i njihovu fašističku ideologiju ne smiju podržavati niti slijediti institucije i službe zadužene za sigurnost u državi BiH“.

''Bude li se MUPRS-a ponašao u skladu s instrukcijama predsjednika RS-a bit će izravno odgovoran za krupne procese destabilizacije u regiji'', navodi Tokić. Tokić poziva Bošnjake "da učine sve što je u njihovoj moći u obrani bošnjačkog identiteta i vrijednosti države BiH na svakom pedlju njenog teritorija".

''Dodiku poručujem neće nas zastrašiti tvoja retorika niti pokušaj privatizacije policijskih struktura, Bošnjaci su pobijedili puno veće i moćnije zločince i sam to znaš sjeti se Slobodana Miloševića kojeg si strastveno veličao a potom veliki doprinos dao u njegovoj političkoj likvidaciji '', navodi predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda "povodom huškačkih i prijetećih izjava Dodika i drugih srpskih političara zbog isticanja zastave BiH s ljiljanima u Banja Luci i poziva na akciju obilježavanja dana prijema BiH u UN“.

Kopirati
Drag cursor here to close