zahvalan Rusiji

Ne treba pokazivati nikakav trijumfalizam, i ja ga nemam u sebi

Vijesti / Flash | 08. 07. 2015. u 17:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Rusija nije dozvolila da se eventualnim donošenjem rezolucije, koju je Velika Britanija predložila u Vijeću sigurnosti UN-a, "probelmatizira situacija i pojačaju podjele unutar Bosne i Hercegovine".

Dodik je za RTRS rekao da ne treba pokazivati nikakav trijumfalizam, te da ga ni on nema u sebi, nakon što rezolucija o Srebrenici danas nije usvojena u Vijeću sigurnosti UN-a, jer je Rusija glasala protiv.

On je zahvalio Rusiji što je, kako je naveo, razumjela situaciju u regiji i što nije dozvolila da se donošenjem rezolucije problematizira situacija i pojačaju podjele u BiH.

''Zahvalan sam Ruskoj Federaciji, jer je uvažila razgovore koje smo mi imali'',  dodao je on te izrazio zahvalnost i zemljama koje su bile suzdržane prilikom usvajanja rezolucije.  Smatra da je će Velika Britanija snositi odgovornost za, kako je naveo, podjele koje će biti izražene.

''Vjerujem da će, s druge strane, u BiH biti opća atmosfera osude ruske strane... Prijedlog rezolucije Velike Britanije je ponižavajući za nas Srbe i trebamo se podsjetiti svih onih situacija, u kojima je Britanija kroz povijest, od turskih vremena i Padya Ashdowna uvijek radila na štetu srpskog naroda i njegovih povijesnih i nacionalnih interesa'', ustvrdio je Dodik.

Kazao je da osude "ponašanja Velike Britanije tek treba da uslijede, jer je njihova zloupotreba pozicije dovela do ovakve jedne situacije".

Kopirati
Drag cursor here to close