Vlast

Ne pada nam napamet koalirati sa SDA

Vijesti / Flash | 29. 01. 2015. u 07:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne pada nam napamet koalirati sa SDA'', poručio je predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić komentirajući najave iz europskih krugova plasirane u bh medije da EU traži široku koaliciju na državnoj razini.

"Dobio sam više od 200.000 glasova na kritici užasno neuspjele vlasti SDA, bošnjačke, odnosno, radikalne državne mafije, sustavne korupcije i zloupotreba te iste vlasti u pojedinim segmentima pravosuđa, i što se tiče SBB-a, ne pada nam napamet da koaliramo sa SDA", istaknuo je Radončić.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost izjavio je u intervjuu Srni da su poteškoće u procesu formiranja vlasti na razini Federacije BiH i BiH razultat nedovoljnog kapaciteta koalicijskih parnera SDA i Demokratske fronte.

"Očigledno je da su se ispunile prognoze da će najveći problemi u formiranju vlasti biti u FBiH i na razini BiH, iz jednostavnog razloga jer koalicijski partneri, prvenstveno SDA i DF, nemaju dovoljan kapacitet na mnogim razinama. DF nema dovoljno Hrvata i Srba u Domu naroda i sada imamo problem s izborom potpredsjednika FBiH", rekao je Radončić.

Podsjetio je i kako je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović ranije izjavljivao da SDP ni na koji način ne treba biti dio vlasti, te da je izjavom da je SDP državotvorna stranka, od koje očekuje glasove za izbor potpredsjednika FBiH, negirao sam sebe.

"Sve to govori da je SDA ušla potpuno neorganizirano u proces formiranja vlasti i da sada plaća cijenu tih obećanja", rekao je lider SBB-a.

Podsjećamo, Izetbegović i Komšić zatražili su jučer od predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića podršku za izbor rukovodstva Doma naroda te potpredsjednika FBiH, da bi se u najkraćem roku okončano proces formiranja zakonodavne i izvršne vlasti FBiH.

Nikšić je odgovorio kako će njihov zahtjev razmatrati organi stranke, ali i da su čelnici SDA i DF-a javnosti priopćili da ne mogu konstituirati vlast bez nečije pomoći.

''Nisam siguran da je konstituiranje ove vlasti od interesa za građane BiH, ali je sigurno izborna volja građana u BiH i SDP se neće suprotstavljati toj volji, ali neće biti ni dio te koalicije'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close