Islamska država

Nastavljaju se napadi: Na udaru opet naftna postrojenja

Vijesti / Svijet | 26. 09. 2014. u 09:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Američke Države i njihove arapske saveznice izveli su nove zračne udare na džihadiste Islamske Države u Siriji, posebno na naftna postrojenja pod kontrolom ove grupe, prema jednoj sirijskoj nevladinoj organizaciji u petak.

Ovo je drugi put u dva dana da je koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama gađala ova postrojenja u pokrajini Deir Ezzor (na istoku), prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (OSDH). Gađana je i jedna neidentificirana meta u Hasaki (na sjeveroistoku zemlje).

''U pokrajini Deir Ezzor, najmanje dvije mete su pogođene u napadima, u noći s četvrtka na petak'', rekao je Rami Abdel Rahman, direktor OSDH-a koji nije bio u mogućnosti dati podatke o eventualnim žrtvama.

U petak ujutro, OSDH je izvijestio o udarima na zapovjednički centar IS-a u okolini grada Majadin, u pokrajini Deir Ezzor, u blizini granice s Irakom.

Od početka zračnih udara koalicije, koju predvode Sjedinjene Američke Države, u Siriji, u utorak, najmanje 140 džihadista i 13 civila je poginulo, prema OSDH-u.

Cilj napada na naftna postrojenja je da ugasi jedan od glavnih izvora prihoda IS-a. Džihadisti, koji kontroliraju nekoliko rafinerija u Iraku i Siriji, prodaju naftu krijumčarima i posrednicima u susjednim zemljama, pribavljajući tako, prema stručnjacima, korist koja može ići od jedan do tri milijuna dolara po danu.


 

Kopirati
Drag cursor here to close