Trakavica

Nastavak obnovljenog suđenja bivšem direktoru Porezne uprave 26. studenog

Vijesti / Flash | 29. 10. 2014. u 16:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obnovljeno suđenje Ramizu Džaferoviću (1959.), bivšem generalnom direktoru Porezne uprave FBiH i rukovoditelju njenog središnjeg ureda, bit će nastavljeno 26. studenog u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Priopćeno je to danas na ročištu u ovom predmetu, uz zaključak da bi se Sud u međuvremenu trebao očitovati, odnosno donijeti odluku o prijedlogu optužbe da se ponovno sasluša svjedok Nermin Kereš, te izvrši analizu određenih materijalnih dokaza koji se nalaze u spisu.

Ovom prijedlogu usprotivila se obrana optuženog, koju zastupa odvjetnik Ekrem Galijatović, jer smatra da su svi dokazi u spisu nesporni.

Novo suđenje Džaferoviću, koji se tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti iz 1997. i 1999. godine, počelo je 6. listopada, a uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo raniju oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u ovom predmetu, te naložio ponovno suđenje.

Naime, Rješenjem Vrhovnog suda FBiH ukinuta je presuda koju je Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo izreklo 24. lipnja 2011. godine, a kojom je Ramiz Džaferović, bivši generalni direktor Federalne porezne uprave i rukovoditelj njenog središnjeg ureda, oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja ili ovlasti iz 1997. i 1999. godine, te je predmet vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje, objavila je Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close