upit vladajućima

Naša stranka traži odgovor: Tko je i zašto preuzeo vlast nad vodopadom Kravice?

Vijesti / Flash | 24. 10. 2016. u 14:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar smatra da je određena grupacija ljudi na pojedinim lokacijama u Hercegovini preuzela nasilno vlast u svoje ruke i samovoljno ograničila ustavna prava građanki i građana BiH, što je pokazao i posljednji incident na vodopadu Kravice.

''Te su osobe spriječila skupinu izletnika iz Sarajeva da obiđu vodopad Kravice, s ciljem podsjećanja na antifašističku povijest ovog kraja. Također, podsjećamo da je zadnjih mjeseci taj vodopad bio više puta poprište sličnih incidenata gdje se između ostalog građanima zabranjivalo obavljanje molitvi ili su rađene druge restrikcije pojedinačnih i građanskih prava. Pozivamo ovim putem općinske, županijske i entitetske policijske snage da se jasno izjasne – tko to i po kom osnovu od ovog javnog prostora pravi privatni lokalitet na kome drugi i drugačiji nisu poželjni?“, pitaju iz Naše stranke Mostar.

Naša stranka podsjeća vlasti da je osnovna uloga države da na svom teritoriju osigura svojim građanima slobodu kretanja i javnog djelovanja, te da samovoljna kršenja ovih prava predstavljaju ponižavanje vlasti.

''Također, ovi postupci dovode do zaoštravanja društveno-političkih odnosa u Hercegovini, te ostavljaju posljedice na turističke destinacije, koje se – paradoksalno – pretvaraju u mjesta na koja mnogi nisu dobrodošli. Nedaleko od Kravica, već mjesecima je pristup Počitelju ograđen betonskim blokovima, što će reći da je nepristupačan za turiste. Kad bahati pojedinci na svoju ruku privatiziraju javne površine, obaveza vlasti je da hitno ragira ne samo da bi obranila svoj status vlasti, već štiti zakonski poredak“, zaključuju iz Naše stranke Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close