Kosovo

Napetosti: Nova akcija KFOR-a, ranjena jedna osoba

Vijesti / Flash | 16. 06. 2012. u 08:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tanjugov izvjestitelj sa lica mjesta javlja da je ranjen jedan od Srba koji su se okupili u mjestu Štuoce na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće nakon što je KFOR jutros blokirao putne pravce ka Zubinom Potoku.

KFOR je priopćio da je jutros započeo akciju zatvaranja "neslužbenog prijelaza" u blizini Brnjaka, koja treba da doprinese mirnom i sigurnom okruženju, tako što će se spriječiti nezakoniti prelasci administrativne linije, i dodaje da tijekom akcije nije bilo incidenata.

Od 05:30 sati KFOR je, kako je priopćeno, uspostavio nekoliko kontrolnih punktova i nekoliko lokacija je osigurao uz pomoć kordona. Ova akcija se izvodi kako bi se "fizički zatvorio neslužbeni prijelaz", navodi se u priopćenju KFOR-a. "Nakon okončanja ove akcije, kontrolni punktovi i kordoni će biti povučeni", dodaje se u priopćenju dostavljenom Tanjugu.

U mjestu Štuoce, u blizini brane Gazivode, okupio se veći broj Srba nakon što su vojnici KFOR-a pod punom opremom za razbijanje demonstracija u tom mjestu blokirali magistralni pravac Kosovska Mitrovica - Ribariće. Talijanski vojnici KFOR-a su nakon ranjavanja Srbina, preko razglasa zatražili od okupljenih Srba da ne prilaze i da ostanu na rastojanju od oko 70 metara od njih.

U međuvremenu, u Zupču na istom magistralnom putu oko 9 sati KFOR je počeo selektivno propuštati vozila koja su dolazila iz južnog dijela Kosovske Mitrovice. Na punktu Jagnjenica, KFOR i dalje drži u blokadi put koji vodi prema Zupču i vozila preusmjerava na zaobilazni put koji vodi prema Zubinom Potoku.

Kopirati
Drag cursor here to close