Saudijska arabija

Napadač na šiitsku džamiju pripadnik IS-a

Vijesti / Flash | 24. 05. 2015. u 18:51 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijska Arabija je povrdila da je pripadnik Islamske države izveo samoubilački bombaški napad u jednoj šiitskoj džamiji u petak u kome je poginula 21 osoba, čime su potvrđene ranije tvrdnje te grupe.

Ministarstvo unutarnjih poslova identificiralo je bombaša kao saudijskog državljanina Saleha bin Abdulrahmana al-Kassamija upriopćenju koje je u subotu prenijela službena agencija SPA.

Al Kassami se nalazi na listi traženih osoba zbog aktivnog članstva u terorističkoj stanici povezanoj s IS-om, dodaje se u priopćenju ministarstva.

Laboratorijske analize pokazuju da je u bombaškom napadu korišteno jedinjenje heksogen (RDX), koji se koristi u vojsci.

Napad na jedno selo u al-Kudihu u istočnoj oblasti Katif najsmrtonosniji je koji su ekstremisti izveli u Saudijskoj Arabiji od napada Al Qaide 2004. na objekat u kome su bili smješteni strani radnici, naveo je AP.

U priopćenju IS-a se navodi da novi ogranak ove grupe stoji iza napada, koji je izveo Saudijac poznat kao Abu Amer al-Nadždi, prenosi Tanjug.

Ekstremistička grupa, čije su aktivnosti uglavnom fokusirane na Irak i Siriju, upozorila je na nove "crne dane" za šiite u Saudijskoj Arabiji, članici koalicijskih snaga predvođenih SAD, koje su od prošle godine počele s zračnim udarima na položaje IS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close