MZ Tomislavgrad

Napad u Tomislavgradu opravdan razlog za strah i zabrinutost svih Bošnjaka

Vijesti / Flash | 16. 08. 2015. u 12:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici vjerskih, humanitarnih, kulturnih i političkih subjekata Bošnjaka s područja općine Tomislavgrad oglasili su se priopćenjem u kojem su osudili jučerašnji napad na imovinu Islamske zajednice i Bošnjake i njihovu imovinu u mjestu Omerovići kod Tomislavgrad.

Predstavnici Bošnjaka održali su sastanak u subotu, 15. kolovoza, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Tomislavgrad s kojeg su pozvali sve mjerodavne lokalne i državne institucije da se uključe u potragu za počiniteljima subotnjeg napada.

Također, zatraženo je da se žurno pronađi i kazne počinitelji prijašnjih napada, poput ispisivanja grafita u Mokronogama i oskvrnuća spomen obilježja u Mokronogama.

Imajući na umu dugogodišnju koegzistenciju svih ljudi na području Tomislavgrada i Duvanjskog kraja, navodi se u priopćenju, iz Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad nadaju se da će se poduzeti sve neophodne mjere i radnje te otkloniti sve prepreke za nesmetan život, rad i egzistenciju ljudi, kako Bošnjaka tako i drugih koji žive na ovom prostoru.

"Duboko smo svjesni da ovi i slični događaji jesu opravdan razlog za strah i zabrinutost svih Bošnjaka. Također, iskreno se nadamo da će svaki pokušaj ulijevanja straha, nesigurnosti i unošenja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti, pravovremenom i adekvatnom intervencijom državnih institucija biti otkriven i spriječen", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close