terorist?

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku, Ubijeni policajac i napadač

Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2015. u 17:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač na policijsku stanicu u Zvorniku koji je večeras ubio jednog policajca, a dva ranio, ubijen je, objavila je Srna.

Naime, naoružani napadač je večeras oko 19.00 sati upao u policijsku postaju, uzvikujući "Allahu Akbar!"

Federalna televizija objavila je da je OSA znala za napad proteklog petka

"U napadu je jedan policajac ubijen, a dva su ranjena", rekla je Srni glasnovornica Centra javne sigurnosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Za sada nema službenim policijskih izvješća, a RTRS je objavila vijest kako je ''islamski terorista ubio policajca'' te da je bio naoružan s dvije automatske puške.

BN televizija je objavila kako je ubijen jedan policajac Dragan Đurić, da su dvije osobe ozlijeđene i da su vozilima hitne pomoći prevezene u zvorničku bolnicu.

''Policajci koji su ranjeni nalaze se u stabilnom stanju i izvan su životne opasnosti'', potvrdio je Srni dežurni liječnik zvorničke Opšte bolnice. Ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. 

Pripadnik vehabijskog pokreta dovezao se vozilom do Stanice javne sigurnosti u Zvorniku, a kada mu je rečeno da se tu ne može parkirati, počeo je pucati, objavila je Srna jednu verziju događaja.

Novinarka televizije BN Mirjana Mićić, koja se javila u program Al Jazeere, navela je kako je malo detalja poznato, kako su poznate razne verzije napada, te da je uviđaj u tijeku.

''Mi smo vidjeli jednog ranjenog u bolnici. On je imao ozljede u predjelu grudnog koša, dok je drugi ranjen u ruku. Malo očevidaca bilo je ispred stanice i prisutne su razne verzije. Ono što se zna jeste da je oko pola osam ili ranije, nepoznata osoba ušla u zgradu policije i pucala iz puške. Krvi ima na ulici, sve je poprilično dramatično'', kazala je Mićić.

U Zvornik je helikopterom diputovao i ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, a Vlada Srpske je sazvala izvanrednu sjednicu.

"Pripadnici SIPA-e odmah su po saznanju o napadu izašli na lice mjesta koje osiguravaju pripadnici MUP-a Republike Srpske", potvrdila je Srni glasnogovornica ove agencije Kristina Jozić.

Istaknula je kako je SIPA u koordinaciji s MUP-om Republike Srpske mobilizirala sve svoje obavještajne kapacitete radi prikupljanja saznanja i informacija u vezi s ovim događajem.


 
Stručnjak za sigurnost, prof. dr Goran Kovačević. upozorio je naFTV-u kako dok se ne završi istraga i ne otkrije motiv ne treba ovaj čin kvalificirati kao ''terorizam''.

''To je opasna kvalifikacija. Možda čovjek nije uopće bio terorist, već imao neke svoje razloge. Ako unaprijed kažemo da je terorizam, odmah stvaramo pretpostavku da je terorist i da se treba bojati ovakvih napada na nacionalnoj i religijskoj osnovi'', upozorio je Kovačević. 

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić izjavio je Srni da je, nakon napada u Zvorniku, Direkcija pojačala osiguranje štićenih objekata, te da je na vezi sa svim policijskim agencijama u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close