potraga u tijeku

Napad na planinare u Mostaru: Privedena četvorica, traga se za šestoricom

Vijesti / Flash | 27. 04. 2015. u 11:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija intenzivno traga za ''pet ili šest napadača'' koji su sudjelovali u napadu na planinare u nedjelju jutro, potvrdio je za Bljesak.info , glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Kako nam je Marić rekao, policija je neposredno nakon izgreda uhitila četvoricu mladića dok se ostatak skupine, za koje očevici i napadnuti tvrde da ih je bilo desetak, raštrkao na više strana. Marić tvrdi da su napadači i oni za kojima se traga od ranije poznati policiji.

Podsjećamo, u nedjelju oko 7 sati na mostarskom Trgu Musala nepoznati počinitelji napali su planinare, a u napadu su ozlijeđene dvije osobe. Kako smo ranije pisali, oko 10-tak mladića napali su skupinu osoba koja se spremala na izlet u planinu u organizaciji planinarskog društva 'Prenj'.

"Neki od njih su imali palice, cigle i druge predmete kojima su nas gađali. Ogorčeni smo na policiju, jer im je trebalo mnogo vremena kako bi došli i priveli izgrednike", riječi su jednog izletnika za Bljesak.info.

Na autobusu, koji je zakupljen za izletnike, nije bilo oštećenja. Na samom trgu Musala i istoimenom mostu vidljivi su tragovi krvi, ali i ostaci cigle koja je korištena u napadu. Kako su priopćili iz planinarskog društva a što je potvrdio i sam Marić radi se o pripadnicima navijačke skupine Ultrasi.

Kopirati
Drag cursor here to close