Čeka se dolazak sina

Naoružana policija čuva tijelo Kim Jong-nama

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 10:15 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naoružana policija došla je u utorak rano ujutro u bolnicu u Kuala Lumpuru u kojoj se nalazi tijelo Kim Jong-nama, javili su lokalni mediji, dok se čeka dolazak njegovog sina.

Specijalne policijske snage došle su na patologiju kako bi čuvale tijelo ubijenog polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una, izvijestio je malezijski dnevnik The Star.
Kim Jong-nama ubile su dvije žene koje su ga napale otrovnom tekućinom u zračnoj luci u Kuala Lumpuru prošli tjedan.

Predstavnici medija okupili su se ispred mrtvačnice kako bi popratili dolazak sina Kim Jong-nama, koji je navodno doputovao u zemlju u ponedjeljak navečer kako bi preuzeo posmrtne ostatke svog oca.

Pjongjangu je poručeno da će tijelo biti predano najbližoj rodbini kada se istraga završi, priopćilo je u ponedjeljak malezijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Malezijske vlasti priopćile su u utorak da još trebaju utvrditi točan uzrok smrti Kim Jong-nama kao i potvrditi njegov identitet.

Službena identifikacija nije provedena jer se zasad još nije pojavio nitko od članova njegove uže obitelji, stoga se čeka dolazak njegova sina u bolnicu.

"Još se uvijek čeka da se utvrdi uzrok smrti i identitet", rekao je novinarima dr. Noor Hisham Abdullah, predstavnik malezijskog ministarstva zdravstva.

Južnokorejski i američki dužnosnici izjavili su kako vjeruju da su sjevernokorejski agenti ubili Kim Jong Nama, koji je živio na kineskom teritoriju Makaa pod zaštitom Pekinga.

Kopirati
Drag cursor here to close