HSP BiH

Nakon što je dr. Jurišić dobio potporu Glavnoga stana dr. Perić napustio sjednicu

Vijesti / Flash | 06. 09. 2013. u 07:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer je u Sarajevu održana Sedma sjednica Glavnoga stana Hrvatske stranke prava BiH. Sjednici je od ukupno 37 članova bilo nazočno njih 32 što je 86,48 posto. Ova činjenica je jasnim pokazateljem kako je članstvo HSP BiH kompaktno i očuvano te kako želi kroz institucije stranke djelovati poštujući Statut i ostale akte stranke, navedeno je u priopćenju.

Na sjednici su izabrani novi dužnosnici i članovi kako Predsjedništva stranke tako i Glavnoga stana stranke.

Za dopredsjednike stranke te ujedno i članove Predsjedništva izabrani su Albert Šunjić (HNŽ) i Berislav Elez (SBŽ). Za članove Predsjedništva izabrani su: Đuro Marković (PŽ), Pejo Banović (TŽ) i Vinko Jakić (SŽ). Za tajnika Glavnoga stana HSP BiH izabran je Josip Milić (HNŽ), a za članove Glavnoga stana izabrani su Goran Franić (SŽ) i Ivan Fofić (HNŽ).

Na sjednici su jednoglasno donesene odluke o raspuštanju županijskih vijeća u ŽZH-u i HBŽ-u te raspuštanju podružnica: Široki Brijeg, Posušje, Grude i Ljubuški.

Nakon donesenih odluka Josip Perić s članovima Glavnoga stana iz HB Županije napustio je sjednicu.

Na kraju sjednice jednoglasno je zaključeno kako svi članovi stranke imaju dužnost i obvezu poštivati pravovaljane odluke tijela stranke. Glavni stan neće praviti iznimke ni prema komu i pokrenut će stegovni postupak protiv svih onih koji ne poštuju Statut i ne sprovode odluke tijela stranke, navodi se u priopćenju Ureda za informiranje i medije HSP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close