Aleksandra Pandurević

Nakon listopada svi koji su se bespravno obogatili na narodnoj grbači završit će iza rešetaka

Vijesti / Flash | 13. 02. 2014. u 13:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina očajnika koja se nalazi na vlasti, da bi spasila svoje fotelje i da bi se spasila od odgovornosti za sve ono što im slijedi nakon izbora da odgovaraju za kriminal, korupciju i pljačku proračuna, sjela je i dogovorila se da nas zaduži ne bi li sačuvali te svoje funkcije.

 

Pandurević je kazala novinarima da se poslanici iz Republike Srpske mogu očekivati u državnom parlamentu čim se za to stvore uvjeti.

- Čim se stvore uvjeti da se odluke donose bez pritisaka i uvjeti za sigurnost, samo neka netko garantira - kazala je ona.

Poslanici iz Republike Srpske ne sudjeluju u radu državnog parlamenta jer se ne osjećaju sigurno zbog prosvjeda, koji od prošlog tjedna traju u glavnom gradu BiH, a u kojima građani izražavaju nezadovoljstvo socijalno-ekonomskim statusom i ukupnim stanjem u društvu.

Tim riječima danas je poslanica Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević prokomentirala pismo namjere koje su početkom siječnja entitetski premijeri i ministri financija, predsjedavajući Vijeća ministara i državni ministar financija uputili MMF-u za produženje aranžmana do sredine juna 2015. godine.

- I ovo je razlog što ovakva Vlada RS-a prvenstveno mora što prije da ode jer što prije ode to će biti manja šteta. Umjesto što u svojoj paranoji šire teorije zavjere, kakvu smo juče mogli čuti od predsjednika RS-a Milorada Dodika i Staše Košarca, poručujemo SNSD-u da im je pametnije da na vrijeme počnu da se izvinjavaju narodu - kazala je Pandurević na konferenciji za novinare u Istočnoj Ilidži.

Ona je podsjetila da, "po Ustavu, predsjednik RS-a treba da predstavlja jedinstvo svih građana RS-a. Umjesto toga, on unosi razdor među građanima RS-a“.

- Poručujemo mu da će pravni tim Srpske demokratske stranke podnijeti tužbu za klevete koje je iznio na javnom servisu. Podnijet ćemo tužbu i za klevete koje je sinoć iznio Košarac.

Od RTRS-a očekujemo da predsjedniku SDS-a, u istom terminu, omogući da odgovori na sve te neistine, a SNSD-u i Miloradu Dodiku poručujemo da mi nemamo nikakve mentore, da nikad na tenkovima SFOR-a nismo jurišali na institucije RS-a jer smo ih mi gradili zajedno s narodom. SDS ima samo jednog mentora i jednog saveznika, a to je narod za razliku od SNSD-a čiji su saveznici tajkuni.

Svom savezniku, a to je narod, obećavamo samo jedno. Nakon listopada 2014. godine svi oni koji su ga pljačkali i bespravno se obogatili na narodnoj grbači završit će iza rešetaka - kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close