Turska solidarnost

Nakon Erdoganovog upozorenja, Turska dijeli bol s Londonom

Vijesti / Flash | 23. 03. 2017. u 15:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana priopćio je u četvrtak da je turski čelnik održao telefonski razgovor s britanskom premijerkom Theresom May tijekom koga je izrazio tursku solidarnodst s Britanijom u borbi protiv terorizma.

Dužnosnici iz Erdoganovog ureda također su priopćili da je turski čelnik poručio May da Turska dijeli bol Britanije zbog napada u Londonu.

Dvoje čelnika također su naglasili svoju "odlučnost" da se zajednički bore protiv terorizma i da dijele obavještajne podatke, priopćili su dužnosnici, prenosi Associated Press.

Podsjetimo, još jučer ujutro Erdogan je upozoravao Europu, dodajući da Europljani širom svijeta neće moći sigurno hodati ulicama ako se nastave ponašati na neprihvatljiv način.

"Cijeli svijet prati pozorno što se događa. Ako se nastavite ovako ponašati, sutra nijedan Europljanin, nijedan zapadnjak neće moći sigurno hodati ulicama...'', rekao je Erdogan u svom govori izražavajući ljutnju što brojne europske zemlje nisu dozvolile Erdoganovim ministrima da održe govore prije održavanja referenduma o ustavnim promjenama u Turskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close