Virusi

Nakon ebole, ubija i nepoznata groznica

Vijesti / Flash | 22. 08. 2014. u 09:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 13 osoba umrlo je od 11. kolovoza od hemoragijske groznice nepoznatog porijekla na sjeverozapadu Konga, priopćeno je u četvrtak uvečer u Kinšasi.

Potvrdio je to i predstavnik ministarstva zdravlja Feliks Kabage Numbi i dodao da su pacijenti imali simptome slične eboli.

Numbi je rekao kako je još 80 osoba pod stalnim liječničkim nadzorom i da se čekaju rezultati analiza krvi kako bi se utvrdilo porijeklo bolesti.

Sličnu bolest ovoj groznici otkrio je belgijski znanstvenik Peter Piot 1976. godine s kolegama u Kongu, koji je identificirao virus ebole, prenosi Beta.

Istodobno, Senegal je zatvorio granice s Gvinejom zbog straha od epidemije ebole, priopćilo je tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova.

Potez je uslijedio više od tri mjeseca nakon što su granice ponovo otvorene.

''Senegal je odlučio ponovo zatvoriti kopnene granice s Republikom Gvinejom'', navodi se u priopćenju ministarstva.

Nakon te odluke, senegalske zračne i morske granice za zrakoplove i brodove iz Republike Gvineje, Sierra Leonea i Liberije sada su zatvorene.

I Južnoafrička Republika objavila je da će zatvoriti svoje granice za putnike koji dolaze iz tri zemlje "visokog rizika" pogođene virusom ebole, Gvineje, Liberije i Sierra Leonea, a Liberija jeobjavila da će zbog ebole pucati na ljude koji prelaze granicu.

Kopirati
Drag cursor here to close