Najrizičnija je stvar hrvatski član Predsjedništva

Vijesti / Flash | 22. 10. 2014. u 13:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najrizičnija stvar koja se nama prva nameće i koja je ključni problem jeste, praktično, implementacija odluke Sejdić - Finci i uz nju, naravno, i pitanje izbora hrvatskog člana Predsjedništva'', rekao je budući srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u emisiji “Intervju” Radija Bosne i Hercegovine.

Predsjednik PDP-a je rekao kako je to stvar koja se mora završiti ''u prvih šest, sedam, maksimalno osam mjeseci''.

''Da se pokuša doći do suglasnosti i da se to onda skine kao potencijalna osnova mogućih sukoba i u Predsjedništvu, ali, rekao bih, ne samo u Predsjedništvu, nego u Bosni i Hercegovini u cjelini. To je, po meni, najveći izazov'', rekao je Ivanić dodavši kako smatra da se nakon toga stvaraju uvjeti da se može ići a politikom kompromisa, i dogovora oko ovih bitnih stvari.

Ivanić je u intervjuima drugim medijima u BiH rekao kako ne želi da se u Predsjedništvu BiH raspravlja o stvarima o kojima članovi Predsjedništva BiH nemaju isti pogled.

''To je, recimo, pitanje Ustava. Evidentno je da je Ustav tema oko koje nema suglasnosti i insistiranje na tome može značiti samo sukobe'', rekao je Ivanić.

Dodao je kako smatra da će u Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću imati partnere za takav pristup.
''I jedan i drugi su na vrhuncu svojih političkih karijera i nakon ovoga, objektivno, više nemaju što uraditi u politici. Ne mislim da će biti zainteresirani za sukobe. Naprotiv, smatram da će iza sebe htjeti ostaviti nešto pozitivno i vjerujem da ću od njih imati podršku za ovakvu vrstu političkog pristupa'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close