Petrov

Najpoštenije bi bilo raspisati nove izbore

Vijesti / Flash | 28. 04. 2017. u 20:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u petak da su izbori najpoštenije rješenje za trenutnu krizu vlade, ali prije toga, rekao je, hrvatska javnost mora znati pravu istinu o situaciji koja je do nje dovela.

"Izbori su najpošteniji prema svim građanima Republike Hrvatske. Ako će građani nagraditi HDZ i Andreja Plenkovića radi toga što je srušio vladu, što je izazvao političku krizu i nestabilnost, radi toga što je htio - po svim tim potezima jedino logično - zaštititi sve ono što se danas otkriva ili bi se otkrilo u Agrokoru, ja ću poštivati volju građana. Ali, smatram da se građani po tom pitanju trebaju očitovati na izborima", rekao je Petrov gostujući u Dnevniku Nove TV.

Rekao je kako je pitanje svoje ostavke na dnevni red Sabora spreman uvrstiti onda kada za to zaprimi zahtjev te dodao da javnost mora saznati "tko je i što radio i zbog čega je kriv za pad vlade". Upravo će zato, najavio je, na raspravu najprije staviti zahtjev za opozivom ministra financija Zdravka Marića.

Kopirati
Drag cursor here to close